/  Conditie training

Conditie training

Conditie verbeteren

 

Ook één van mijn specialiteiten is het creëren van resultaat als het om een conditionele doelstelling gaat. U kunt uw conditie opbouwen op verschillende manieren door diverse redenen. Zo heb ik al vaak mensen mogen trainen voor het hardlopen van de dam tot dam loop, meedoen aan een triatlon, deelnemen aan de Alpe d’HuZes of meedoen aan een obstacle run.

Wat bedoelen we in de sportschool nou met een conditietrainer? Een crosstrainer, loopband, roeier, step en fiets zijn voorbeelden hiervan. Deze apparaten kunnen als conditie oefeningen gebruikt worden, maar ik gebruik ze meestal als warming-up. Uw conditie trainen op deze apparaten kunt u zelf ook. Hulp met conditietraining zie ik op een uitdagende manier, namelijk met pionnen, een speedladder, boksen of combinatie trainingen. Op deze manier zult u snel conditie opbouwen omdat u op een veelzijdige manier bezig bent met snelheid, beweeglijkheid en reactievermogen. Voor een goed resultaat tijdens een conditionele oefening of evenement dient u een goede core te ontwikkelen. Hiervoor worden bijvoorbeeld buikspier oefeningen, rugspier oefeningen en been/bilspier oefeningen gedaan in een uitdagende omgeving.

Conditie opbouwen

 

Conditie opbouwen is niet zo makkelijk als de meeste mensen denken. Om constant de uitdaging erin te blijven houden dient u een bepaalde verantwoorde opbouw te hanteren zodat de pieken geleidelijk en constant blijven terug komen. Ik merk dat mensen altijd heel enthousiast beginnen met eigen fitness trainingen en de eerste maand verbetering voelen, maar dat de groei vervolgens steeds minder wordt. Dit willen we natuurlijk niet hebben!

Hoe kan ik mijn conditie verbeteren? Er zijn veel conditie oefeningen te bedenken, maar waarom kiest u voor een bepaalde oefening? Bij elk persoon past weer een andere opbouw met andere oefeningen en als u de juiste oefeningen in de juiste volgorde met de juiste intensiteit uitvoert dan is dat voor u de beste conditie training. Waar krachttraining voor bepaalde leeftijdscategorieën misschien niet verstandig is kan conditie training eigenlijk voor iedereen! Bijvoorbeeld conditie training voor kinderen behoort absoluut tot de mogelijkheden. Conditietraining om te kunnen hardlopen of conditie opbouwen om te kunnen fietsen. Ik merk dat er regelmatig wordt gedacht dat iedereen toch wel moet kunnen hardlopen en fietsen, maar dit is helaas zeker niet het geval.

Er zijn genoeg mensen die bewegingsbeperkingen hebben. Heeft u een aandoening aan de knie, heup, enkel of een spierblessure? Dan zou het zomaar kunnen dat u niet kan hardlopen of zelfs niet kunt fietsen. Mensen die in revalidatie training zijn omdat ze een nieuwe knie of heup hebben gekregen moeten deze nieuwe gewrichten eerst weer flexibel maken om überhaupt te kunnen wandelen. Ook deze mensen willen hun conditie verbeteren omdat ze een bepaalde tijd niks hebben kunnen doen vanwege de operatie.

 

Krachttraining

Afvallen & Afslanken

Conditie training

Bootcamp